Language

Värske tomati ja mozzarella pasta

*retseptist valmib kaks-kolm portsjonit. 

Sportlasele vajaliku energia ja toitainete tasakaalu tagamiseks on soovituslik juua pasta kõrvale klaas õunamahla. 

Värske tomati ja mozzarella pasta üheskoos klaasi õunamahlaga on paslik toit, mida tarbida lähima tunni jooksul peale treeningut. Kiiresti imenduvad süsivesikud täiendavad treeningul kasutatud lihasglükogeenivarusid, samas kui valgud parandavad füüsilise koormuse käigus lõhutud lihaseid. 

 

Toitumisalane teave ½ retseptist valminud koguse ja 200 ml (1 klaas) õunamahla kohta: 

Energiasisaldus 800 kcal 

Süsivesikud 105 g 49 %E 

Valgud 25 g 12 %E 

Rasvad 36 g 39 %E 

 

Vaja läheb:

  • 200 g pennesid
  • 1 suurem lihatomat
  • 125 g mozzarellat vees
  • ½ küünt küüslauku
  • basiilikut
  • oliiviõli
  • soola, pipart

 

Valmistamine:

Lase 1 l vett potis keema. Lõika tomatile naha sisse rist ja pista tomat vette. Koor tuleb juba silmnähtavalt lahti. Lase tomatil umbes minutike vees seista, siis võta välja, koori ära ja lõika kuubikuteks. Lisa hakitud küüslauk, puruks rebitud basiilik ja 3-4 sl oliiviõli. Sega korralikult läbi ja jäta nii kauaks tõmbama kui pasta keeb.

Lase 1,5 l vett potis keema, lisa sool ja penned. Keeda pennesid kuni “al dente”. Selle pastatüübi puhul soovitaksin pennesid keeta vaid 5 min. Siis jääb tekstuur mõnusalt krõmps. Lisa penned tomatisegule, lisa puruks rebitud mozzarella, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe!