Language

Sügistalvine minestrone kanaga

*retseptist valmib neli portsjonit. 

Sportlasele vajaliku energia ja toitainete tasakaalu tagamiseks on soovituslik süüa supi kõrvale kaks viilu saia ning magustoiduks haarata üks keskmise suurusega õun. 

Sügis-talvine minestrone kanaga sobib hästi lõunasöögi valikuks, kui mõne tunni pärast on algamas mõõduka intensiivsusega treening. Samas on paslik seda toitu tarbida ka treeningjärgselt tunni-paari jooksul, et taastada energiavarud ja toetada lihasvalgu sünteesi. 

Eine sisaldab üle poole päevasest soovituslikust A-vitamiini ja niatsiini ehk B3- vitamiini kogustest. Sportlasele on A-vitamiin oluline eelkõige immuunsuse toetamisel, rakkude kasvuks ja arenguks, B3 aga närvisüsteemi ja lihaste talitluseks, rasvade ja süsivesikute ainevahetuseks, valkude sünteesiks. 

 

Toitumisalane teave ¼ retseptist valminud koguse, kahe viilu saia ja 260 g õuna kohta: 

Energiasisaldus 550 kcal 

Süsivesikud 80 g 51 %E 

Valgud 21 g 13 %E

Rasvad 22 g 34 %E

 

Vaja läheb:

Puljong:

  • 1 kanakints
  • 1 sellerivars
  • 1 porgand
  • ½ sibulat
  • 2 loorberilehte
  • soola
  • 2 l vett

Supp:

  • 2 sl Filini piccoli pastat
  • 100 g muskaatkõrvitsat
  • ½ suvikõrvitsat
  • 1 suur tomat
  • 1 kartul
  • 100 g purgi kikerherneid
  • ½ brokkolit
  • 1 porgand
  • ½ sellerivart
  • ½ sibulat
  • peterselli
  • Serveerimiseks:
  • Saia, parmesani ja head oliiviõli

 

Valmistamine:

Keeda valmis puljong. Kõik komponendid potti, tasasel tulel ca 1,5-2 tundi. Maitsesta soolaga. Kurna ja eemalda kintsult liha. Jäta ootele.

Kuumuta potis oliiviõli ja prae tükeldatud kõrvits, porgand, sellerivars, sibul, kartul, kikerherned ja tomat kiirelt läbi. Lisa puljong. Keeda umbes 10 min ja lisa tükeldatud brokkoli.

Kui kartul on pehmeks keenud, lisa kanatükid ja filinid.

Keeda veel paar minutit. Serveeri supp hakitud peterselli, riivitud parmesani ja röstitud saiaga. Viimaseks lihviks piserda peale veel paar tilka head oliiviõli.